Meer Dan Sport Alleen & Beter Buiten Sporten

Buiten sporten is gezond! Je krijgt er enorm veel energie van. In sommige gevallen even wennen, maar daarna is het echt genieten. Resultaat: een sterker en gezonder lichaam en een “opgeruimd hoofd”.
Wij bieden sportprogramma’s aan die door iedereen goed te volgen zijn. En juist voor mensen die (opnieuw) willen gaan sporten of graag conditie willen opbouwen en dit graag in de buitenlucht doen  bieden wij maximaal rendement.
Zo is er ook een sportprogramma speciaal voor deelnemers met een lichamelijke beperking.
Maar bovenal willen wij graag in alle gevallen wanneer het mogelijk is BUITEN bewegen/sporten. Het hele jaar door, in de lente, de zomer, de herfst en de winter.

Onderzoek wijst uit dat ons brein en ons lichaam veel meer profiteren van buiten sporten, dan wanneer we dit binnen doen.
Er is een logische, bekende verklaring voor het gezondheidseffect van de natuur. Buiten vang je zonlicht op, wat de productie van vitamine D stimuleert. Dat zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen onder andere, depressies en botontkalking. Daglicht zorgt ook voor een betere afstelling van de biologische klok, waardoor de hormoonhuishouding en het slaap- en eetpatroon beter worden gereguleerd. En de lucht in de buurt van bomen en planten is schoner, waardoor longklachten kunnen verminderen.
Bovendien voelen we meer behoefte om te bewegen als er groen in de buurt is. Als je eenmaal in die groene omgeving bent, word je uitgenodigd om langer te bewegen. Je houdt het ook langer vol dan tussen betonnen muren. En dat is niet het enige. De ogen kunnen in een natuurlijke omgeving meer ronddwalen, waardoor meer afwisseling optreedt tussen ver en nabij kijken, wat de oogspieren traint. Zelfs simpelweg het zien van bomen en de kleur groen, dus zonder te sporten, heeft al een stressreducerende werking op het brein.
Buiten sporten is dus op allerlei manieren goed voor ons lichaam en geest.

Bergschenhoek – Lage Bergse Bos
Capelle aan den IJssel – Schollebos
Nootdorp – Dobbeplas
Rotterdam – Park 16Hoven

 

IMG_0863  XCO Zomer IMG_0817a  IMG_2259